Tervetuloa riskiblogi.fi:n!

Tämä blogi on olemassa kahden riskienhallinnan ammattilaisen jakaman kiinnostuksen, innostuksen ja yhteistyön tuloksena. Blogin perustamiselle on (ainakin) kaksi syytä:

  1. Riskienhallintaa koskeva keskustelu kaipaa selkeyttä. Riskienhallinnan ammattilaiset puhuvat yhdessä termeistä kuten riski ja sen suuruus, riski ja epävarmuus ja yksinkertaisesti ”riski”, usein kuitenkin tarkoittaen hieman eri asioita. Myös sisäiseen valvontaan, complianceen ja kontrolleihin liittyvät termit esiintyvät keskusteluissa. On kuitenkin hankala hahmottaa, miten nämä kaikki suhteutuvat riskienhallinnan kokonaisuuteen. Järjestelmällisyyteen taipuvina ihmisinä päätimme katsella aihetta systemaattisen ja helposti ymmärrettävän ajatuskehikon kautta, jossa riskienhallinta on jaettu kolmeen eri tasoon (esittelemme kehikon tarkemmin seuraavassa postauksessa). Tämän blogin kautta pääsemme jakamaan ajatusmallimme, toivoen sen hyödyttävän myös muita alalla työskenteleviä, tai siitä kiinnostuneita.
  1. Meillä on tavoite: tehdä riskienhallinnasta kokonaisvaltaista ja nostaa se ylimmän johdon agendalle niin, että se huomioi strategisen näkökulman ja on olennainen ja integroitu osa menestyvän liiketoiminnan pyörittämistä. Näemme kokonaisvaltaisen riskienhallinnan ensisijaisesti yrityksen liiketoiminnan mahdollistajana ja strategian tukijana tavoitteiden saavuttamiseksi. Sellainen riskienhallinta, johon me suhtaudumme suurella intohimolla, tukee tavoitteiden saavuttamista ja toteutumista, jopa mahdollistaa ne. Se on aktiivista ja vuorovaikutteista, ja vaatii niin riskienhallinnan teorian kuin oman organisaation liiketoiminnan ja ansaintamallin ymmärtämistä. Se käyttää erilaisia viitekehyksiä apunaan, muttei jää niiden vangiksi. Se on toimitusjohtajan, hallituksen, linjajohdon ja riskin omistajien paras kaveri ja apu muuttuvassa maailmassa.

Käytämme hyväksi kokemustamme, kirjallisuutta sekä keskusteluja kollegojen ja muiden asiantuntijoiden kanssa. Tarkoitus on antaa ideoita miettimisen aihetta niin riskienhallintapäälliköille, toimitusjohtajille, hallituksille, tarkastusvaliokunnille ja riskin omistajille, kuin kenelle tahansa aiheesta kiinnostuneelle.

Yksi kommentti artikkeliin ”Tervetuloa riskiblogi.fi:n!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *